ads2

ads3

Asam Rebus Batang Keladi Azie Kitchen

Asam Rebus Batang Keladi Azie Kitchen. Nenek bawa keladi ni bersama batang keladi dan ubinya. 1/3 cawan cili kisar 2 biji cili merah 6 ulas bawang merah 3 ulas bawang putih 10 gm kunyit hidup 1 st serbuk belacan 1.

Sajian Resepi asam rebus ikan kembung azie kitchen Arisa
Sajian Resepi asam rebus ikan kembung azie kitchen Arisa from arisanya.blogspot.com

Asam rebus keladi kedah style. Dah masak pun 4 ketul sahaja, sekejap jer dah licin. Antaranya yang disebut ialah asam rebus ikan pari.

Asam rebus ikan siakap laut. Selain asam pedas memang sedap juga batang keladi dimasak asam. Menurut zulfaza dua hari lepas jirannya beri seguni batang keladi depan pagar, jadi dia ambil peluang masak asam rebus lah pulak.

Siang batang keladi sebersihnya dan rebus dahulu dengan air garam sehingga sedikit lembut. Asam rebus batang keladi paling sedap ni. Keladi masak asam azie kitchen are a topic that is being searched for and liked by netizens now.

Kebetulan Hari Saya Memasak Lauk Ini, Boy Dan Mia Ada Di Rumah.


Menurutnya untuk menghilangkan rasa gatal keladi tu. Masukkan semua dalam air yang dah bubuh lala. 1/3 cawan cili kisar 2 biji cili merah 6 ulas bawang merah 3 ulas bawang putih 10 gm kunyit hidup 1 st serbuk belacan 1.

Kisar Halus Bawang Merah, Bawang Putih, Ikan Bilis, Cili Kering Dan Belacan.


Paling sedap walau sempoi aje bahannya. Masukkan batang keladi dan garam ke dalam periuk dan rebus hingga masak dan lembut. 1 biji kelapa (ambil lebih kurang 3 mangkuk santan)

Batang Keladi Yang Disiat Lapisan Nipis Kulit Luar, Dipotong Dan Dicelur Seketika Dengan Sedikit Garam Dan Asam Keping Bertujuan Untuk Menghilangkan Gatal.


Batang keladi masak lemak merah bersama udang From my kitchen memasak ada satu seni. Jom layan resepi saya kali ini dan jangan lupa video penyediaannya di azie kitchen youtube channel di sini.

Keladi Masak Asam Azie Kitchen Are A Topic That Is Being Searched For And Liked By Netizens Now.


Alahaaai panjang pulak celotehnya, jom lah kita layan resepi yang saya gunakan untuk masakan gulai batang keladi dengan udang. Potong juga isinya/ubinya dan basuh. Kalau rasa tak sedap badan sesuai masak menu asam rebus ni sebab ianya masam dan pedas secukup rasa.untuk kepedasan pula, boleh.

Dah Masak Pun 4 Ketul Sahaja, Sekejap Jer Dah Licin.


Rebus hingga masak, tapi jangan terlalu lembik. Selain asam pedas memang sedap juga batang keladi dimasak asam. Memasak perlu kan keikhlasan supaya apa yang tersirat akan tersurat.

LihatTutupKomentar

ads1

close