Resepi Apam Beras Cina. Kalau berbuih, ianya tanda yis hidup dan elok. 3) resepi apam warna warni.
Caranya adalah dengan rendam di dalam air suam. Terima kasih kepada puan imah halimah untuk resepi yang mudah ini. Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini.
Lagipun memang nak test betul ke apam ni masih gebu selepas disimpan lama dan dikukus semula seperti komen komen yang diberi. Korang boleh buat sendiri apam yang jadi kesukaan ramai ini. Kpd yg belum mencuba boleh la cuba membuatnyer.
Anak2 semua suka apam ni lembut aje rasanyer. 1 ½ cawan gula pasir Memang sedap, lembut dan gebu sekali apam ini.
Sharekan Supaya Senang Nanti Kita Nak Buat.
Resipi ni diambil dari kak fida/myresipi. Caranya cukup mudah dan cepat pula disediakan. / kuih lompang tepung beras via.
Terima Kasih Kepada Puan Imah Halimah Untuk Resepi Yang Mudah Ini.
Kpd yg belum mencuba boleh la cuba membuatnyer. 1 dalam loyang tadi dan biar 1 jam atau hingga naik memenuhi loyang tadi. Insha allah resepi ni boleh buat antara 45 hingga 50 biji apam beras.
Resepi Seterusnya Adalah Resepi Apam Yang Menggunakan Nasi Dan Yis Sebagai Bahan Utamanya.
Lagipun memang nak test betul ke apam ni masih gebu selepas disimpan lama dan dikukus semula seperti komen komen yang diberi. Kalau berbuih, ianya tanda yis hidup dan elok. Makan dengan kelapa parut putih yang digaul dengan sedikit garam.
Pantang Tengok Tepung Beras Mesti Nak Buat Kuih Apam.
Resepi kuih beras cina : Sejukkan apam sepenuhnya sebelum dipotong. Blend nasi dan air sehingga hancur.
Dengan Menggunakan ‘ Hand Whisk’, Kacau Mentega, Telur Dan Minyak Masak Hingga Berkrim.
Apam ni ita buat malam tadi untuk sarapan anak2 pagi ni. 1 ½ cawan gula pasir Resepimasakanlengkap.com resepi udang goreng butter (butter prawn) paling sedap via :