Puding Sumi Jelly. Kisar halus roti & susu. Campurkan susu cair, air longan, air buah koktail, air nata de coco (ambil air sahaja, buah asingkan dalam.
Puding lychee sumi oleh : Bahagikan adunan kepada tiga bahagian. Puding jelly pekat agar2 tali 20gm • mug air • gula (sedang elok manisnya bagi yang tidak suka berapa manis) • susu cair • pekat sumi • sudu besar tepung kastard • sudu kecil pewarna merah
Kisar halus roti & susu. Campurkan susu cair, air longan, air buah koktail, air nata de coco (ambil air sahaja, buah asingkan dalam. Resepi puding jelly atau puding sumi.
Tart coklat tart coklat bahan 450 gm tepung gandum 250 gm mentega 100 gm gula halus 1. 75 resipi yang mudah dan sedap untuk jelly daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Gaul rata & letak kan diatas api, masak hingga mendidih.
Masukkan Susu Cair Dan Kacau Lagi Hingga Sebati.
Sumi jelly sedikit bahan perasa (gula). Susun sumi ke dalam acuan. Jelly cocktail berkuah resepi :
2 Tin Susu Cair 1 Tin Laici / Longan 1 Tin Buah Untuk Koktail.
Puding jelly pekat agar2 tali 20gm • mug air • gula (sedang elok manisnya bagi yang tidak suka berapa manis) • susu cair • pekat sumi • sudu besar tepung kastard • sudu kecil pewarna merah Lempeng daun ketumbar june 2018 (9) may 2018 (8) april 2018 (9) march 2018 (6) february 2018 (5) january 2018 (9) 2017 (76) december 2017 (10) november 2017 (10) Angkat dan sudukan dalam acuan kecil sejukkan hingga keras bahan untuk kuah 1 tin susu cair 2 gelas air
Kacau Lagi Hingga Gula Hancur Dan Sebati.
Puding lychee sumi oleh : 75 resipi yang mudah dan sedap untuk jelly daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Panas panas ni sedap makan atau minum puding sumi jeli ni.mudah dan sedap!
.Berenang2 Lak Semasa Saya Curah Adunan Puding.
Yg penting halal dan thoyyib. Tart coklat tart coklat bahan 450 gm tepung gandum 250 gm mentega 100 gm gula halus 1. Tart coklat tart coklat bahan 450 gm tepung gandum 250 gm mentega 100 gm gula halus 1.
Resepi Koktel Buah Buahan Berkuah.
*satukan bahan2 cair (kuah dari tin peach, longan, mix fruit, nata de coco & susu. Susun sumi jelly di dasar acuan. Masukkan gula dan kacau sehingga gula larut.