ads2

ads3

Resepi Sup Tauhu Korea

Resepi Sup Tauhu Korea. 1 biji tauhu (dicincang halus) 150 g daging kisar/ ayam kisar; Kemudian tumis bawang putih hingga keperangan.

RESEPI KOREA Sundubu Jjigae ( Stew tauhu lembut Korea)
RESEPI KOREA Sundubu Jjigae ( Stew tauhu lembut Korea) from resepikorea.blogspot.com

Bila sayur dah masak, perlahankan api dan masukkan telur yang telah dipukul. Sundubu jjigae atau sup tahu pedas adalah makanan korea yang sangat cocok dengan musim dingin. Untuk itu, berikut kami senaraikan 10 resepi tauhu untuk anda cuba.

Nak bagi resepi sundubu jjigae. Masukkan air ikut sebanyak mana kuah yang anda nak. Suai rasa dan masak 2 minit, tutup api.

Sup yang bahan dasarnya dari kecambah ini cukup sering muncul di drama korea. Masukkan ke dalam mangkuk, kemudian taburkan daun sup. Berikut ini adalah resep sundubujiggae buat kamu yang penasaran ingin memasaknya sendiri untuk orang kesayangan.

Ini Jelas Menunjukkan Yang Cara Masakan Untuk Tauhu Memang Beraneka.


Sayur pilihan (karot, baby pakchoy, sawi, bebola ikan, cendawan, brokoli dll) gula; Masukkan ke dalam mangkuk, kemudian taburkan daun sup. Berikut ini adalah resep sundubujiggae buat kamu yang penasaran ingin memasaknya sendiri untuk orang kesayangan.

Pembalut Mandu Atau Dumpling Wrapper / Wanton Wrapper;


Resipi sup seaweed stail korea. Nak bagi resepi sundubu jjigae. Sesuai juga dijadikan snek, enak dan mengeyangkan!

Bila Sayur Dah Masak, Perlahankan Api Dan Masukkan Telur Yang Telah Dipukul.


Jom lihat resipi perkongsian oleh rasyed kader di bawah. 1 buah wortel, potong sesuai keinginan. Masukkan mereka ke dalam syurga.

Sup Tahu Dengan Kuah Merah Yang Pedas Dan Segar Disebut Dengan Sundubujiggae Ini Memang Terlihat Sangat Menggugah Selera.


Kemudian tumis bawang putih hingga keperangan. #1 sup tauhu telur cina. Masukkan tauhu, kentang, lobak merah, garam, dan air.

Akak Bab Makan Ni Jarang Nak Kata Tak Sedap.


Sundubu bermaksud tauhu lembut dan jjigae pula merupakan stew atau sup pedas masam. Tauhu ni discoop besar2 tau, bukan apa takut kalau kecik2 sangat nanti cepat hancur. 3 siung bawang merah, haluskan;

LihatTutupKomentar

ads1

close