ads2

ads3

Cara Masak Ikan Pekasam

Cara Masak Ikan Pekasam. Cara buat ikan pekasam ni mudah je. Pakasam terutama dikenal di kalimantan selatan.

Ini Cara Paling Senang Masak Ikan Pekasam Supaya Tak
Ini Cara Paling Senang Masak Ikan Pekasam Supaya Tak from sinaranwanita.com

Panaskan minyak dan goreng ikan pekasam dahulu sampai masak dan angkat ikan pekasam ni. Cara memasak ikan mas goreng tepung. Ikan itu mestilah dibersihkan dengan sebersih bersihnya.

Lagipun cara masak ikan pekasam pun senang dan menjimatkan masa. Goreng ikan pekasam sehingga garing. Dan ikan itu mesti di bersihkan dengan sebersih bersihnya.

1.10 biji cili padi 2.kunyit hidup 3.kencur 4.2 ulas bawang merah 5.2 biji buah keras 6.garam,aji secukup rasa cara menyediakan: Jom lihat cara masak ikan pekasam paling sedap di malaysia. Ramai beranggapan, ikan pekasam ni susah untuk dihasilkan.

Kemudian Alihkan Ikan Pekasam Ke Dalam Pinggan.


Ini juga merupakan cara untuk mengawetkan makanan. (garam kasar@ halus pun boleh) sukatan garam ni biasa orang buat, sekilo ikan seratus gram garam. Ikan itu mestilah dibersihkan dengan sebersih bersihnya.

32 Resipi Yang Mudah Dan Sedap Untuk Pekasam Daripada Komuniti Memasak Terbesar Di.


Angkat bawang dan cili serta terus taburkan ke atas ikan pekasam yang sudah di. Rendam sebentar dalam air untuk mengurangkan sedikit kemasinan dan melembutkan sedikit kecut ikan tersebut. Bila dah masak angkat dan masukkan dalam pinggan.

Potong Bawang Besar Dan Cili Kering.


Dan ikan itu mesti di bersihkan dengan sebersih bersihnya. Cara buat ikan pekasam ni mudah je. Cara memasak ikan goreng bumbu taliwang.

Tuangkan Bawang Dan Cili Goreng Atas Ikan.


Perut ikan mesti cuci sampai putih bersih. Anda sediakan beberapa helai daun nangka dan. Masak cili merah, cili padi, bawang merah, serai bersama air dan separuh santan.

Lalu Masukkan Ke Dalam Toples, Tutup Rapat.


Perasakan kuah anda dengan garam dan serbuk perasa. Kamis, 07 oktober 2021 share Hello, thanks for watching!don’t forget to like, comment, share & subscribe.๐Ÿ“จ informationthe fish is fermented half/fully fried mild coarse rices made by pi.

LihatTutupKomentar

ads1

close