ads2

ads3

Kuih Tepung Pulut

Kuih Tepung Pulut. Kuih nostalgia ni, dulu2 arwah mak selalu buat kuih ni.nak2 time yaseenan tapi as mmng x sempat nak belajar., memang time tu as tekinja2 lagi.tau makan je la.masa tu mak sihat lagi. Nak buat cekodok , gandum habis.

Kuih Tepung Pulut / Dalam pasaran, banyak tepung beras
Kuih Tepung Pulut / Dalam pasaran, banyak tepung beras from refiabdur.blogspot.com

Kuih pulut tekan pulut tai tai atau pulot tartal adalah pencuci mulut nyonya yang popular di melaka. Campurkan tepung pulut dan tepung gandum. Masukkan kelapa ke dalam mangkuk adunan 2.

Masukkan tepung pulut, gaul rata tepung dan kelapa. Bancuh semua dan letak air sikit2 asal blh kepal n tak melekat kat tangan. Air secukupnya + sedikit garam.

Ada peminat pulut ke kat sini? Sedap sangat dengan adunan dua jenis tepung iaitu tepung pulut dengan tepung gandum.cer try buat.happy trying :) kaswi tepung pulut asal resepi : Sedikit santan dicampurkan kedalam air gula, masukkan tepung pulut dan sedikit tepung beras, kisar sebati.

Selalunya Kalau Nak Buat Kuih Loyang Atau Kuih Ros, Tepung Beras Akan Digunakan.


Selongkar punya selongkar kabinet dapur comelku, jumpalah tepung pulut. Sedap sangat dengan adunan dua jenis tepung iaitu tepung pulut dengan tepung gandum.cer try buat.happy trying :) kaswi tepung pulut asal resepi : Tapi kami orang terengganu panggil paung.

Bingka Tepung Pulut (Kuih Lama) Santan+Gula Melaka+Gula Pasir+Garam+Pandan+Vanilla Masak Hingga Mendidih Dan Tapis.


Dan hasilnya, kuih loyang akan lebih rapuh dan sedap. 28 resipi yang mudah dan sedap untuk kuih guna tepung beras daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Air secukupnya + sedikit garam.

Di Kampung Kuih Ini Dibuat Dalam Skala Kecil Untuk Dijual Di Kedai Kedai Runcit.


Resepi pulut sekaya seri kaya. Namun resipi kali ini berbeza sedikit kerana menggunakan campuran tepung pulut dan tepung jagung. Masukkan santan cair sedikit demi sedikit sambil uli tepung hingga jadi doh.

Paung Pulut Ni Sebenarnya Kuih Bom La.


Pulut sekaya asli kelantan kuih kuih kelantan banyak berasaskan berbeza dengan pulut serikaya yang lain pulut sekaya ini menggunakan kesemua telur pin jenis jenis tepung dalam penyediaan kuih muih tradisional blog kakwan. Panaskan sekejap loyang atau acuan kuih dangai. Jom kita cuba warisan resipi zaman berzaman.

Jangan Sampai Resipi Ni […]


2 cawan tepung gandum 1/2 cawan tepung pulut 1/2 sk kapur yang pekat 2 cawan air Seperti biasa, sebelum digoreng, rendam acuan terlebih dahulu dalam minyak panas sebelum ditekap dalam adunan. Walaupun dunia semakin moden dan muncul kuih versi baru yang hipster, kuih berasaskan pulut ini tetap ada peminatnya yang tersendiri.

LihatTutupKomentar

ads1

close