Cara Buat Coklat Ganache Guna Serbuk Koko. Masak guna kaedah double boiler hingga sebati. Selamat mencuba.😉untuk korang yang belum subscribe dt jangan lupa like.
3 biji telur gred a. Produk baru serbuk koko super black dark brown rakanda ♛ siap untuk di kukus atau di bakar.
Cara buat toping coklat ganache. ♛ panaskan minyak masak dan masukkan serbuk koko dan susu pekat kemudian kacau. Cuma bila dikeluarkan dari peti sejuk, anda perlu biarkan jem coklat ini di atas meja selepas 30minit untuk ia menjadi lembut semula.
Diharap resepi2 ni dpt membantu anda semua cara nk. Namun sebelum itu, ia akan melalui proses pemeraman di mana biji koko akan dikeluarkan dan dikumpulkan di dalam satu bekas selama 5 ke 7 hari. Masukkan 1 cawan susu full cream, dua sudu makan gula kastor, lima sudu makan susu pekat manis, 1/2 cawan serbuk koko dan dua sudu makan tepung gandum ke dalam bekas.
Masukkan Semua Bahan Kecuali Butter.
Kali ni siap ada coklat ganache sekali. Kacau guna kaedah double boiler. Kemudian terus masukkan susu pekat.
Campur Dlm Adunan Coklat Guna Kaedah Kaup Balik.
Panaskan atas api yang kecil. 3 biji telur gred a. Untuk bahagian atasnya double boilkn coklat dan butterhingga cair dan sebatituangkan ke atas kek batik tadi dan hiaskan dengan kekacang.
Hari Ni Dapur Teruna Kongsikan Cara Untuk Buat Topping Coklat.
Cara buat kuey teow celup versi sihat, sesuai untuk anda yang nak diet august 4, 2021; Panaskan atas api yang kecil. Panaskan kuali, buka api sederhana.
14 Resepi Topping Kek Coklat Yang Sedap Topping Coklat Sangat Mudah Disediakan Dan Sering Digunakan Untuk Hiasan.
Kek coklat lembab memang sedap dinikmati dan mudah untuk dibuat. Curahkan ke atas kek yang telah disejukkan terlebih dahulu. Resepi ni olah sendiri je tengok dalam google ada yang letak esen vanilla dengan serbuk koko.
408 Resep Cara Membuat Ganache Coklat Ala Rumahan Yang Mudah Dan Enak Dari Komunitas Memasak Terbesar Dunia!
Dah cair, biarkan sekejap sebelum taburkan atas kek. Untuk kek batik, masak butter sampai cair, masak kek batik guna api kecik je. Minggu lepas buat terus 2 biji sebab kak afiah nak bawa untuk jamuan raya kelasnya.