ads2

ads3

Cara Buat Kuih Bahulu

Cara Buat Kuih Bahulu. Jarang dah orang nak buat kuih bahulu ni, berbanding kuih dan biskut moden. Boleh dikatakan nama bahulu ini ada bebeberapa jenis dan sangat popular.

Resepi Bahulu Tradisional Kelantan Kokakka
Resepi Bahulu Tradisional Kelantan Kokakka from kokakkka.blogspot.com

Tips ini untuk ketahanan kuih bahulu. Tip buat kek sarang semut berongga,. Tapi sekarang tak buat lagi.

Oleh itu, sudah tidak panas. Cara buat kuih bahulu gulung tradisional. Resepi dari azlin fazlina ni nampak je mudah.

· 5 sb gula halus. Ayak tepung gandum dan tepung ubi bersama baking powder. Cara penyediaan kuih bahulu cappuccino :

Tidak Hanya Untuk Perayaan Hari Besar Atau Hajatan, Tapi Juga Cocok.


Bahulu adalah antara kuih tradisional yang sentiasa menjadi kegemaran ramai. Tetapi kebanyakan yang kita jumpai adalah kuih bahulu yang telah siap dibungkus dan dijual. Jarang dah orang nak buat kuih bahulu ni, berbanding kuih dan biskut moden.

Selalunya, Cara Tradisional Pembuatan Bahulu Adalah Dibakar Menggunakan Bara Sabut Kelapa Yang Diletakkan Di Bahagian Atas Dan Juga Di Bahagian Bawah Acuan.


Boleh dikatakan nama bahulu ini ada bebeberapa jenis dan sangat popular. · 5 sb gula halus. Tahan sehingga sebulan tanpa pengawet.

Cara Membuat Kuih Bahulu Acuan Ikan.


Masukkan acuan ke dalam oven dan panaskan seketika sebelum dilenser dengan minyak masak. Kuih ini juga sangat sedap jikalau dimakan ketika panas. Sesekali duduk jauh dari kampung halaman ni timbul pula rasa rindu dengan kuih bahulu.

Untuk Meringankan Kuih Bahulu, Bakar Tepung Dalam Oven.


Tip buat kek sarang semut berongga,. Lagi sedap kalau dapat makan fresh from oven. Masih ramai yang minat rupanya kuih bahulu ikan ni rupanya.

Pukul Telur Dan Gula Hingga Kembang Dan Tambah Esen Vanila.


Suka makan kuih bahulu yang rangup sikit tu. Bila time raya selalunya akan ada. Bahulu lapis dan gulung ditambah jem atau kaya.

LihatTutupKomentar

ads1

close