ads2

ads3

Resepi Sos Thai

Resepi Sos Thai. Perkongsian resepi sos thai ni sangat mudah je bahanya. Perasakan dengan sos ikan, kicap cair, gula perang thai dan air asam jawa.

Resepi Sos Cili Thai Resepi Daging Danok dan Sos Ala
Resepi Sos Cili Thai Resepi Daging Danok dan Sos Ala from wanmoba.blogspot.com

Masukkan mi pad thai ke dalam kuali diikuti dengan sedikit air. Hanya susah bila banyak cipta asalan! Untuk kali ni abi nak kongsi satu resepi sangat mudah untuk membuat pencicah sos thai ini.

Bahan pun simple dan mudah je. Sos ni boleh pakai untuk hidangan lain seperti nasi ayam, cicah cucur udang, cekodok dan sebagainya. Resepi sotong bakar ala thai yang lazat dan mudah disediakan.

Resepi sotong bakar ala thai yang lazat dan mudah disediakan. Jika kurang rasa, boleh lebihkan jumlahnya. Selain tomyam yang merupakan ‘signature’ kepada makanan thai, sos pencicah manis dari negara tersebut juga menjadi kegilaan rakyat di malaysia.

Sos Ini Rasanya Manis, Pedas Dan Masam Secukup Rasa.


Anda boleh asingkan berapa banyak nak makan dengan ayam mangga, dan selebihnya simpan dalam peti sejuk. Yang buat resepi ni sedap sebab sos pencicah dia, tu pasai seasoning daging tu tak banyak bahan. Angkat dan letak dalam pinggan.

Resepi Ayam Bakar Senang, Cicah Sos Thai Sedap Terangkat.


Dalam segmen dapur kali ini, kami ingin berkongsi sebuah resepi sos pencicah thai yang sangat mudah dan lazat oleh cik nadia. Perkongsian resepi sos thai ni sangat mudah je bahanya. Masukkan ke dalam kuali dan biarkan sehingga sotong masak.

Gaul Dan Keluarkan Dari Lesung Batu.


Kalau lepas bakar tu kita makan macam tu je dah rasa sedap, apatah lagi kalau dapat sos pencicah nya yang juga menangkap selera. Your resepi ikan dori sos thai images are ready. 1/2 kg sotong hiris kiri kanan supaya tidak melengkung apabila digril mudah saja , lihat resepi sotong bakar thai di bawah ni dan cubalah buat.

Yang Penting Mestilah Guna Bahan Asas Thai.


Untuk sos thai pula, tumbuk cili padi bersama bawang putih hingga lumat. 3 ulas bawang putih (dicincang) 6 biji cili api (dihiris) 3 helai daun limau purut (dihiris halus) sayur lobak merah (dipotong kecil) kacang pangjang atau kacang buncis (dipotong kecil) 1 sudu besar kicap cair; Sos ni sesuai jugak untuk seafood dan ikan bakar.

Sos Ni Boleh Pakai Untuk Hidangan Lain Seperti Nasi Ayam, Cicah Cucur Udang, Cekodok Dan Sebagainya.


Ada rasa masam, manis, masin, pedas dan wangi yang membangkitkan lagi selera. Tapi akak takde, so kena campur chili padi bagi pedas. 1 mangkuk kecil isi ayam, udang atau sotong;

LihatTutupKomentar

ads1

close