ads2

ads3

Kuih Dangai Kelantan

Kuih Dangai Kelantan. Kuih dangai hanya guna 4 bahan mudah bahagian 1 resepi tok youtube. Masukkan tepung pulut, gaul rata tepung dan kelapa.

Kuih Tepung Nilin Yang Telah Lama Di Lupakan Kuih Rare
Kuih Tepung Nilin Yang Telah Lama Di Lupakan Kuih Rare from www.youtube.com

Kuih dangai ni memang jarang dah kita jumpa dan yang menjualnya sekarang. 3 mangkuk kelapa parut putih 1 mangkuk tepung pulut 1/3 mangkuk gula pasir (manis ikut suke) 1/2 camt garam halus. Panaskan terlebih dahulu oven hingga suhu 205 derajat celcius.

Resepi ini dikongsikan oleh wan raudzah wan ismail di laman facebook. Dalam mangkuk, campurkan kelapa parut, tepung pulut, gula pasir, dan garam. Anda semua boleh cuba sendiri.

Ianya merupakan sagu yang berintikan kacangg. Perasakan dengan garam dan gaul rata. Pour a ladle full of the batter into the hot oil (fry one portion at a time).

Masukkan Kelapa Ke Dalam Mangkuk Adunan 2.


Perlis is known for its rice paddy fields, and it follows that a lot of its cuisine features rice and rice products. Kuih sengkulunmacam kuih dangai je!! Dalam mangkuk, campurkan kelapa parut, tepung pulut, gula pasir, dan garam.

Kuih Dangai@Rangin Via Sakuraiman.blogspot.com Damai Qalbu:


Resepi ini dikongsikan oleh wan raudzah wan ismail di laman facebook. If you’re nuts for coconuts, you’ll love kuih dangai. Kuih rangin @ dangai via rohaisha.blogspot.com duhai hati:

Ambil Satu Sudu Besar Campuran Tersebut, Letakkan Di Telapak Tangan.


Dah transfer semua pic ke dalam draff. Panaskan terlebih dahulu oven hingga suhu 205 derajat celcius. Perasakan dengan garam dan gaul rata.

Resipi Ni Asalnya Dari Utara, Sebab Aku Orang Pantai Timur Tak Pernah Jumpa Kuih Ni.


Ada tempat memanggil kuih ini sebagai kuih lidah, kuih gergad, kuih kertas. Once the middle begins to cook, flip the fritter over and continue frying for a few more minutes until cooked through. Originating from the state of kedah (so i’ve been told), or at the very least northern malaysia, dangai is made from glutinous rice, brown sugar and shredded coconut.

These Snacks Are Easily Available, So You Don't Need A Specific Place To Get Them.


Among the traditional kuih, badak berendam was the highest in moisture content, kuih dangai was the highest in energy, fat and phosphorus content, and tepung gomak was the highest in. Sebab ni kuih dangai beli kat pasar malam kg baru kat kedah masa balik cuti cny bulan lepas. Kuih sangai / kuih dangai / kuih rangin sebenarnya adalah kuih yang sama.

LihatTutupKomentar

ads1

close