ads2

ads3

Resepi Talam Tokyo Chef Asma

Resepi Talam Tokyo Chef Asma. Kali pertama makan kuih ini semasa jamuan makan makan ethica di rumah dato' saleh di sini. 700g ubi kayu (parut dan timbang) 100ml santan pekat 300ml air 250g gula castor sedikit pewarna kuning cara cara :

DUNIA DAPUR KAMA TALAM TOKYO
DUNIA DAPUR KAMA TALAM TOKYO from duniadapurkama.blogspot.com

Kelas talam 2 chef asma lapisan bawah bahan bahan : Pada mulanya, ingatkan ianya hanya kuih seri muka. Aku buat sebab tingin nak makan lagi.

Resepi talam cendol bahagian bawah 3 1/2 cawan santan 1 3/4 cawan tepung beras 1 1/2 cendol 1 sudu tepung jagung 3/4. Tertarik bila tulis kuih talam sebagai sedap dan lemak manis. Tekstur dan rasa kuih yang lembut dan manis membuatkannya disukai ramai.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Ramai juga peserta masa tu ada peserta yg datang dr jauh2. Kuih talam tokyo yang sedap.

Che Ann @ Dari Duniaku Sumber Ii :


Ni kali ke 2 t berguru dengan chef memang best la. Rendam sohoon dngn air suam selama 30 minit, toskan dan potong kecil2. Resepi talam kentang ni akak dapat daripada kelas talam pt2 chef asma.

Tentu Anda Sering Mendapati Jajanan Es Cendol Dijual Di Pasar Tradisional.


Dok belek2 resepi kedua2nya, ada beza sikit jer.aku cuba resepi dari myresepi tapi cam biasa. Kelas talam 2 chef asma lapisan bawah bahan bahan : Selalu makan talam yang manis2 je kan.sekali sekala kita layan pulak talam yang lemak masin macam ni.

59,555 Likes · 63 Talking About This.


Resepi talam cendol bahagian bawah 3 1/2 cawan santan 1 3/4 cawan tepung beras 1 1/2 cendol 1 sudu tepung jagung 3/4. Masak semua bahan bahan sehingga pekat. Kesimpulannya, ia bukan salah resepi tapi cara penyediaannya yang tidak menepati cara penyediaan mereka yang pakar.

5 Sudu Besar Gula Pasir (Yatie Tambah, Suka Manis Sikit Kuih Ni) 300 Ml Santan Pekat.


Aku buat sebab tingin nak makan lagi. Rasanya mmg sedap.ikut tekak aku ler. Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Menjadikan Kuih Anda Kelihatan Cantik Dan Kemas Apabila Dipotong.


Memang mudah memotong kuih dengan alat pembaris dan pisau pemotong. 1 cawan sago (cuci dan toskan) 1 paket suhun (bungkusan kecil, di rendam dan dipotong) 1/2 cawan kelapa parut; 40 gm tepung ubi (yatie guna 3 sudu besar) 1 1/2 tsp garam.

LihatTutupKomentar

ads1

close