ads2

ads3

Kerabu Suhun Thai

Kerabu Suhun Thai. Kombinasi rasa masam, masin, manis dan pedas pasti buka selera. Sudah pasti ramai yang gemar dengan masakan thai.

Cik Wan Kitchen Kerabu udang Dengan Suhun
Cik Wan Kitchen Kerabu udang Dengan Suhun from www.cikwankitchen.com

Like us on facebook:1) page: Kerabu daging ini memang padu rasanya, dagingnya lembut sangat ditambah pula dengan ramuannya. Resepi ini semakin popular dikalangan orang malaysia.

1 tangkai daun ketumbar, cincang kasar. 4 ekor sotong, dibuang kulit dan kelar. Barulah sedap diratah macamtu saja.

Cara buat kerabu suhun sotong seperti kerabu thai, akan ada kombinasi rasa masam, masin, manis dan pedas. Cara penyediaan resepi kerabu suhun sotong ni sangat mudah dan ringkas. Kalau takda sos ikan, memang tak jadi kerabu ala thai.

Resipi Perkongsian Cikgu Afy Al Habibi Ni Antara Yang Boleh Dicuba.


Barulah sedap diratah macamtu saja. 2 biji limau nipis, diambil jus. 4 ekor sotong, dibuang kulit dan kelar.

Rasakan Agar Masin, Masam Dan Manis.


Sedikit suhun (glass noodles) 1/2 batang timun, hiris nipis. Satukan sayuran, suhun dan udang di dalam bekas. 1/2 biji bawang besar, hiris nipis.

Sedikit Suhun (Glass Noodles) Cara Memasak Kerabu Seafood Sotong Dan Udang.


1 biji tomato, buang biji dan hiris nipis. Untuk daun ketumbar, ada sesetengah orang kurang suka baunya. Ini percubaan pertama buat kerabu suhun yang merupakan hidangan popular dari thailand.

Resepi Kerabu Ni Rahsianya Adalah Sos Ikan.


Rebus udang dan sotong yang telah dibersihkan. Cara buat kerabu suhun sotong seperti kerabu thai, akan ada kombinasi rasa masam, masin, manis dan pedas. Dah cuba sekali pasti nak lagi.

Sedikit Suhun (Glass Noodles) 1/2 Batang Timun, Hiris Nipis.


Dan kerabu semestinya kena ada rasa masam, manis dan masin sos ikan. Kerabu suhun tapi cik fieyza sebut tahoon bukan taun ya. Kira secukup rasa dah kerabu suhun sotong ni, masakan thai memang wajib masam dan pedas.

LihatTutupKomentar

ads1

close